Az első bennmaradós hétvégénk

Idén az Arany János Tehetséggondozó Program 9. és 10. évfolyamos osztálya képviselte a Jurisich Miklós Gimnáziumot a Kőszegi Szüreten.

A péntek délutánunk őszi termések gyűjtögetésével, és egyéb díszek készítésével telt. Boszorkánylépcsőket hajtogattunk, lufit fújtunk. A városban szívvel-lélekkel szorítottunk a Jurisichos Borkirálynő-jelöltnek, Horváth Tamarának, aki végül nyert is. Emellett lélekben készültünk az előttünk álló hosszú sétára.

Szombaton reggel a jótékonysági célra összegyűjtött műanyag kupakokat tettük zsákokba. Ezután feldíszítettük a traktort, amin a másodévesek utaztak.

Aztán kezdődött az öltözködés. A lányok fehér inges, mellényes, gumicsizmás szüretelő legényekké, a fiúk hosszú copfos, szoknyás, szalmakalapos lányokká változtak. A Szüreti Felvonuláson bejártuk egész Kőszeget, cukrot és almát osztogattunk, konfetti esőt csináltunk.

Vasárnap délelőtt 2 órát tudtunk tanulni, aztán meghallgattuk Radics Gigi koncertjét a rendezvénysátorban. Este bejártuk a várost, és élveztük a vásári forgatagot. A hétvégét Ocho Macho koncerttel zártuk. Sajnos este már 8-ra vissza kellett jönnünk a kollégiumba, hiszen másnap már iskola volt.

Szerintem a programokat mindenki nagyon élvezte, és már várjuk a másodévet, amikor mi utazhatunk majd a traktoron.

Papp Regina Bernadett
9.ANY

Tehetség

tehetseg

AJTP

ajtp

ECDL

ecdl

Pénziránytű

penziranytu

Sulinet

sulinet