Sítábor 2015.

A 2014/2015-es tanévben is megszervezésre került a már-már hagyományosnak mondható sítábor; szinte ugyanazzal a társasággal, ám más helyszínen. Hosszas tanakodást követően Európa egyik legnevesebb síparadicsomára, Nassfeld-Hermagorra esett a választás.

Idén egy héttel korábban, január 6-án indultunk a már említett síparadicsomhoz közel fekvő aprócska faluhoz Weissbriach-ba. A közel tucatnyi ember kettő kisbusszal indult Szombathelyről. Az előző évekhez hasonlóan alakult a heti menetrendünk: első nap igazán csak az utazás közben látható hegyekben tudtunk gyönyörködni, míg a második napon egy rövid megbeszélést követően már élvezhettük is a falu hófedte sípályáit.

Az elkövetkezendő napokban már Hermagorban síelhettünk, ami körülbelül 20 percnyire volt autóval. Itt jóval nagyobb sípályarendszer felfedezésére nyílt lehetőségünk. A több mint 100 km-es síparadicsom egyaránt ideális volt a tanulóknak és a már rutinosabb síelőknek is. A kezdők illetve újrakezdők egy rövid oktatás, majd gyakorlás után már együtt tudtak siklani a gyakorlottabbakkal.

Estére mindenki fáradtan tért vissza a szállásra, ahol meleg házias ételekkel vártak minket a magyar házigazdáink, Gergő és Anita. A vacsorától eltelítődött, kimerült csapat élvezhette a szauna kellemes melegét, illetve a jakuzzit is, amit egész nap lehetőségünk volt igénybe venni.

A szállást elhagyva mindenki szép emlékekkel, valamint nehéz szívvel indult útnak Karintia szívéből haza, és a közel 3 órás utat követően Szombathelyre érve a családtagjaink már vártak minket. Remélem, jövőre is hasonló színvonalú sítáborban lesz lehetőségünk résztvenni!

Tóth Zoltán
10.A

A sítáborban résztvevő diákok névsora:

 • Egyházi Ákos
 • Egyházi Zsófia
 • Gróf Kitti
 • Horváth Milán
 • Marosi Júlia
 • Nagy Luca
 • Németh Nikoletta
 • Novák Szilveszter
 • Oláh Dániel
 • Sebestyén András
 • Szakács Noémi
 • Szépfalvi Olivér
 • Tóth Zoltán

Köszönjük Jandrasitsné Maincz Gyöngyi tanárnőnek a szervezést és az aktív részvételt!

sitabor

sitabor

sitabor

sitabor

A képekre kattintva azok nagyobb méretben is megtekinthetők!


Sítábor 2014.

A 2013/2014-es tanévben ismét sor került iskolánkban a már hagyományosnak számító sítábor megszervezésére. Idén egy nem túl közeli, ám annál ideálisabb helyszínt jelöltünk ki úticélul, amely mind a kezdők, mind a haladók számára élvezhető pályákat biztosított: a Gerlitzen síparadicsomot.

Január 12-én kisbusszal indultunk Szombathelyről. Az utazás alatt a társaság gyorsan összerázódott, így vidáman és izgatottan érkeztünk meg a szállásunkra, amely az Ossiachi-tó partján feküdt. A tábor igazán csak másnap kezdődött, amikor síléceinket felcsatolva lelkesen álltunk a felvonók előtt, és alig vártuk, hogy meghódíthassuk a pályákat. Azok a diákok, akik most síeltek először, minden délelőtt síoktatáson vettek részt, ez alatt az idő alatt pedig a haladók kisebb csoportokba verődve csúszkáltak a lankákon. A nap végeztével kipirult arccal, fáradtan meséltük egymásnak az élményeinket. Megvitattuk, hogy ki hányat esett, ki mennyire éhes, vagy éppen kinek törte fel a lábát jobban a bakancs.

Szállásunkra visszatérve vacsora várt bennünket, utána pedig kedvünk szerint minden este különböző programok közül választhattunk. Lehetőségünk nyílt használni a hotel wellness részlegét, a játéktermet és a tekepályát is. Ahogy teltek a napok, mindenki egyre ügyesebb lett, és a hét végére a kezdő csoport is felmerészkedett a hegy csúcsára.

A tábor végeztével élményekkel tele, fájó szívvel hagytuk magunk mögött a környéket, és biztos vagyok benne, hogy jövőre is legalább ilyen jól fogjuk érezni magunkat.

Szakács Noémi
9.D

sitabor

sitabor

A képekre kattintva azok nagyobb méretben is megtekinthetők!

Vissza...

MOB

MOB

MDSZ

MDSZ

Diákolimpia

diakolimpia

NETFIT

netfit

KSE Síugró Szakosztálya

siugras

Kőszegi Triatlonklub

triatlon

Szombathelyi Vívóakadémia

vivas

Pannonsport

pannonsport