Pénziránytű iskola

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Tudatos Pénzügyekért Alapítvány és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közösen létrehozta a Pénziránytű iskola hálózatot és címet.

A pályázat útján elnyerhető cím és iskolahálózati tagság magas szintű elismerés azon iskolák számára, amelyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkájuk keretében kiemelkedően magas színvonalon képviselik a gazdasági nevelést, és feladatuknak tekintik a pénzügyi kultúra terjesztését.

Iskolánk pályázati anyagát a kuratórium sikeresnek minősítette, és az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen az intézmény részére a 2009-2012. közötti tanévekre a Pénziránytű iskola címet adományozta.

A program megvalósítása iskolánkban

KiZo Iskolánk 2009. novemberében vehette át a Magyar Nemzeti Bank épületében a Pénziránytű iskola kitüntető címet illetve hálózati tagságot. 2010. nyarán (sikeres pályázatunk eredményeképpen) a Magyar Nemzeti Bank és a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány által létrehozott POP (Pénzügyi Oktatási Program) tagjai lettünk!

Jelenleg 1 délelőtti és 2 délutáni csoportban oktatunk Pénzügyi ismereteket (Kiss Zoltán mentor-tanár úr tanítja), de német nyelvű tréninget is szervezünk végzős diákjaink számára (Móricz Imre tanár úr irányításával).

A tárgy foglalkozik többek között a középiskolások életkorának megfelelő pénzügyi döntésekkel, valamint a hitelezéssel, biztosításokkal, befektetési lehetőségekkel, értékpapírokkal, nyugdíjrendszerrel, gazdasági kérdésekkel és a tőzsde világával is!

Versenyzési lehetőségeink is vannak: ősszel a "KEBA" (Közép-európai Brókerképző Alapítvány), tavasszal a POP BÉT tőzsdei versenye! 2011. tavaszán indultunk első alkalommal, és az egyéni tőzsdejáték versenyben - amelyen 1 hónapon keresztül a Budapesti Értéktőzsde részvényeivel kereskedhettünk - 1091 indulóból az 1. és a 2. helyet is iskolánk diákjai szerezték meg! (A részletes eredmények megtekinthetők itt!)

Programjaink kiegészülnek tanulmányi kirándulásokkal is (a költségeket a hálózat fedezi), valamint vendég előadókat is fogadunk pénzügyi témákkal kapcsolatban!

A Pénzügyi Oktatási Programhoz kapcsolódó iskolai rendezvényeink listája letölthető a Dokumentumok menüpontból vagy innen, a kapcsolódó honlapok pedig a Linkek menüpontból vagy a jobb oldali képes menüből érhetők el!


Az elmúlt két tanévben iskolánk több csapata is eredményesen vett részt a KEBA versenyen. Mindkét tanévben 2 csapatunk is az országos döntőbe jutott.

A 2016-os döntőben egy 2. és egy 4. helyezést szereztünk.
Részletek...

A 2017-es döntőben egy 4. és egy 5. helyezést szereztünk.
Részletek...

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Kiss Zoltán tanár úrral.

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Bogáth Máté tanulóval.

A 2017-es döntő szünetében készült beszélgetés Tóth Kristóf tanulóval.

Okosan a pénzzel

zseton

Tőzsde-kvíz

tozsde-kviz

Pénzügyi foci

penzsztar

Pénziránytű

penziranytu

PénzSztár

penzsztar

KEBA

keba

Pénzportál

penzportal

Szabadsuli

szabadsuli

E-almanach

almanach

MNB

mnb

BÉT

bet