A mai város

Kőszeg a Nyugat-Dunántúlon, Vas-megye nyugati szélén, az osztrák határ mentén fekszik. A Kőszegi Kistérség és a Kőszegi Tájvédelmi Körzet központja, városrésze: Kőszegfalva. Hazánk schengeni egyezményhez való 2007-es csatlakozásával megszűnt határvárosi szerepe, kapcsolatai könnyebbé váltak a vonzáskörzetének számító egykori Kőszegi járás területével.

A Kőszegre látogatók Magyarország ékszerdobozának is hívják Kőszeget, ahová mindig érdemes visszatérni. Mindez a gyönyörű környezet, a szubalpin klíma, a számtalan történelmi emléknek köszönhető.
Kőszeg a gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé. Magyarországon talán egyedülálló jelenség a becsületkassza, amibe a kapuk elé kitett zöldség és gyümölcs árát lehet tenni.
Az itt élő emberek megbízható, vendégszerető emberek.

A városban három kultúra keveredik: a magyar, a német és a horvát. A németek a 200 évig tartó osztrák fennhatóság alatt települtek be, míg a horvátok a török támadását követően. A nemzetközi kapcsolatokat a testvérvárosok, a Douzelage szervezet és a színes városi programok jelentik.

Kőszeg egyetemi város. A képzések a budapesti Corvinus Egyetemmel kötött szerződéses megállapodás alapján, együttműködésben, a közösen létrehozott Globális és Európai Integrációs Tanulmányok Intézete (Institute of Global and European Integration Studies - IGES) keretein belül zajlanak.

Vissza...

Kőszeg

cimer

Kőszegi Városi Múzeum

cimer

Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete

kraft

Írottkő Natúrpark

cimer