A 2012. évi kompetenciamérés eredményei a JMG-ben

Az országos kompetenciamérések a 2007/2008. tanévtől kezdődően a 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók gyakorlatilag teljes körében felmérték a szövegértési képességeket és a matematikai eszköztudást.

A 2012-es mérés eredményei megjelentek a http://www.kir.hu/okmfit/ honlapon. Innét az egyes intézményekről, telephelyekről mindenki tájékozódhat. A mérésben részt vett tanulók, illetve szüleik a mérési kódok ismeretében az egyéni eredményeiket is nyomon követhetik.

A Jurisich Miklós Gimnáziumban a 10. évfolyamosok eredményei - mindkét mérési területen - messze a négy évfolyamos gimnáziumok országos átlaga felett van! A Vas megyei gimnáziumok közül (9 iskola) mind matematikában, mind a szövegértés tekintetében mindössze egyetlen szombathelyi iskola tanulói nyújtottak jobb eredményt. Az iskola tantestülete, dolgozói közössége és a tanulók egyaránt büszkék erre a teljesítményre!

Egy másik grafikon adatai alapján, az országosan, a négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve matematikából 32, szövegértésből pedig mindössze 29 iskola mutatói jobbak mint a kőszegi gimnáziuméi.

Külön említésre méltó, hogy a korábbi évek eredményeit is tekintve a kőszegi gimnáziumban igen jelentős az úgynevezett hozzáadott érték! Ez azt jelenti, hogy az itt folyó munkának köszönhetően nemcsak a legkiválóbb eredményekkel érkező általános iskolások, hanem - vélhetően - a szerényebb, jó eredményekkel érkezők is képesek lesznek szép eredményeket produkálni a kompetenciaméréseken, az érettségiken és a felvételiken.

A JMG diákjainak eredményei grafikonon

Adó 1%-a

ado

Szálláslehetőség

szallas
Telefon: (94) 361-404
Fax: (94) 361-404
Részletek...